9 Ekim 2010 Cumartesi

Uzumaki Naruto Kimdir?

  Naruto, Konoha Köyü'nde 10 Ekim'de Girdap Ülkesi'nden bir ninja olan Uzumaki Kushina'dan dünyaya geldi. Henüz yeni doğmuş bir bebekken Dokuz-kuyruklu Şeytan Tilki (Kyuubi) köylerine saldırdı, Konohagakure (Gizli Yaprak Köyü) ve babası  Dördüncü Hokage  Namikaze Minato şeytanı yasaklanmış bir yöntemle, bu işlem sırasında yaşamını sonlandıracağı halde, onun içine mühürlemeye karar verdi. Dördüncü'nin dileği Naruto'nun köydeki insanlar tarafından bir kahraman olarak hatırlanmasıydı.-Dördüncü Hokage,Naruto'nun babasıdır.Ama Naruto bunu bilmemektedir.Zaten Dördüncü Hokage,Kyuubi'yi Naruto'nun içine mühürledikten sonra ölmüştür.

Kabaca, işler öyle olmadı. Köy sakinleri suçlayacak ve acılarını ve kayıplarını yönlendirecek bir şey arıyorlardır, ve en uygun adayda oydu. Köyün yetişkinleri, bilinen birkaç istisna dışında, onu köylerine saldıran şeytan tilki olarak bildiler ve davrandılar. Sonuç olarak yalnız ve diğer insanlardan ayrı olarak büyümek zorunda kaldı. Mangada ima edildiğine göre, duygusal olarak çok zor zamanlar geçirdi ve sık sık göz yaşı döktü, fakat kendine ağlamakla bir yere varamayacağını söyledi. Nihayetinde manganın başında çenesi düşük, hiperaktif yaramaz bir çocuğa dönüştü. Üçüncü Hokage gözlemlediği (ve ileride Naruto'nun kendisinin de farkettiği) bu hareketleri sadece diğer insanlar tarafından kabul edilmekteki kendisine güvensizliğiydi.
Şans veya kader eseri, gençliğinde Naruto gibi hissetmiş olan öğretmeni Umino Iruka ile tanıştı. Iruka Naruto'yu bir insan ve ninja gibi gören ve başarısız Dokuz-kuyruklu olarak görmeyen ilk kişiydi. Naruto Iruka'ya onunla beraberken bir baba ile beraber olmanın nasıl bir şey olduğunu anladığını söylemiştir.
Kendini yeterince kanıtlayamamış olan Naruto, Akademi'ye başladığı günden beri Hokage olmayı amaç edindi. Bu isteğinden dolayı manga ve animenin ilk kısmında çelimsizliği yüzünden herkes onunla dalga geçse de, bu ünvana ne kadar yakıştığını manga ve animenin ikinci kısmında kanıtlayacaktır.


Uzumaki Naruto, birinci kısımda 12-13 yaşındadır.İkinci kısım yani Shippuuden'de 15-16 yaşındadır.

  Yaptığı Jutsular:  (Dövüş teknikleri.Bunlar Genjutsu-Ninjutsu ve Taijutsu olarak üçe ayrılır.)

  • Tajū Kage Bunshin no Jutsu
  • Kage Bunshin no Jutsu
  • Rasengan
  • Kuchiyose no Jutsu
  • Odama Rasengan
  • Oiroke no Jutsu
  • Hārem no Jutsu
  • Bunshin Taiatari
  • Sennen Goroshi
  • Konbi Henge (Gamabunta ile)
  • Şihōhappō Shuriken (Şuriken, her yönden)
  • Uzumaki Naruto Rendan
  • Uzumaki Naruto Nisen Rendan
  • Henge no Jutsu
  • Kawarimi no Jutsu
  • Fuuton Rasen Shuriken
  • Fuuton Rasengan                         
  • Yōko Rasengan                                                                            
  • Sannin Mode (Sennin Modu)

 1.Fotoğraf çocuk hali,2.fotoğraf Kyuubi içine mühürlenirkenki hali,3.fotoğrafta Shippuuden'deki büyümüş hali


Yetenekleri ve Güçleri 

Her ne kadar içinde çok kuvvetli bir canavar barındırsa da, Naruto sınıfının en kötü öğrencisiydi. Öğrenilmiş en kolay tekniklerden biri olan Bunşin no Jutsu'yu (İllüzyon klon tekniği) bile doğru bir şekilde yapamıyor, ve genelde bu sebepten dolayı öğretmeni Umino Iruka'yı sinirlendiriyordu. Yapabildiği en güçlü teknik, kendini güzel ve çıplak bir kadına dönüştüren "Oroike no Jutsu" (Seksi teknik) idi. Aslına bakılırsa, Naruto bu teknik ile 3. Hokage'yi bile dize getirebiliyordu.
Ninja akademisinde mezuniyet gününde mezun olamayan tek kişi olan Naruto, Konoha'nın kötü kalpli chunin'inden biri olan Mizuki tarafından tuzağa düşürülür. Mizuki, Naruto'ya 3. Hokage'nin odasındaki gizli bir belgeyi çalmasını, bu belgenin içinde çok güçlü teknikler olduğunu, bunu eğer kendisine getirirse mezun olacağını söyler. Bu belge aslında içinde yasak tekniklerin bulunduğu bir belgedir ve Mizuki bunu ele geçirerek bu yasak teknikleri öğrenmek, her şey bitince de bütün suçu Naruto'ya atmak istiyordu. Naruto, bu belgeyi ele geçirir ve ormana kaçar. Bu nedenle Konoha Köyü'ndeki tüm chuninler Naruto'yu aramaya koyulur. En sonunda Naruto'yu bulan Iruka olur. Iruka, Naruto'yu gördüğünde şaşırmıştır. Çünkü Naruto kaçmak yerine bu belgedeki teknikleri öğrenmeye çalışmaktadır. Iruka tam Naruto'yu alıp şehre dönecekken Mizuki gelir. Büyük bir tartışmanın ardından Mizuki -söylenmesi aslında yasak olan- Naruto ve içindeki şeytan tilki hakkında konuşur. Bunları yeni öğrenen Naruto, üzgün bir şekilde belgeyi alıp kaçar. İki chunin Naruto'yu kovalarken en sonunda Mizuki Iruka'yı kapana kıstırır. Mizuki Iruka'yı tam öldürecekken Naruto elinde belge ile ortaya çıkar. Naruto Mizuki'ye eğer Iruka öğretmenine dokunursa öldüreceğini söyler. Mizuki onu küçümser, fakat Naruto elindeki belgeden öğrendiği tek teknik olan Tajuu Kage Bunshin No Jutsu'yu ilk kez gerçekleştirir. Naruto bu teknik ile binlerce klon yaratarak Mizuki'yi yener. Bir süre sonra, ormanın ortasında, Iruka Naruto'ya mezuniyetin kanıtı olan Konoha kafa bandını verir. Naruto artık mezun olmuştur.
Bu klonların hepsi fiziksel olarak gerçektir.
Yukarıda bahsedilen Kage Bunshin no Jutsu, Naruto'nun tüm seri boyunca kullandığı en güçlü ve kullanışlı tekniklerden biridir. Bunshin no Jutsu'dan en büyük farkı, ortaya illüzyon yerine fiziksel olarak gerçek klonların meydana gelmesidir. Kage Bunshin'i gerçekleştirmek isteyen biri yarattığı tüm klonlara eşit sayıda çakra bölüştürmelidir ki; bu Jounin, hatta ve hatta Kage mertebesinde bir ninja için bile çok zordur. Naruto'nun onbinlerce klon yaratabilmesinin nedeni içindeki canavarın devasa miktardaki çakrasıdır. Naruto, bu tekniği kullanarak değişik kombinasyonlar yaratacaktır. Örnek olarak 5 klonun hızlı bir şekilde hedefe atak yaptığı Uzumaki Naruto Rendan (Uzumaki Naruto Kombo) veya Oroike no Jutsu ve Kage Bunshin'in birleşiminden oluşan Harem no Jutsu (Harem tekniği) gösterilebilir.
Naruto, Jiraiya'nın öğretileri sonucu Kuchiose No Jutsu'yu da öğrenmiştir. Bu jutsu ile Naruto, paralel bir dünyadan kurbağa biçimindeki varlıkları ortaya çıkartabilir. Kuchiose tekniğiyle ortaya çıkartılabilen en güçlü varlık, kurbağa kralı Gamabunta'dır. Fakat Naruto Gamabunta'yı çıkartabilmek için içindeki Kyuubi çakrasına ulaşmak zorundadır.
Naruto'nun en güçlü tekniği şüphesiz Rasengan'dır (Dönen Küre). Yine Jiraiya tarafından Naruto'ya öğretilen bu teknik, tamamen çakranın avuç içinde döndürülmesi ile gerçekleştirilir. Naruto, yeterli düzeyde avuç içinde çakra döndüremediğinden dolayı, ters yöne çakra döndürmek için ayrı bir klon kullanır. Rasengan tekniği, Uchiha Sasuke ve Hatake Kakashi tarafından kullanılan Chidori tekniğinden daha güçlüdür ve bir gün içinde istenildiği kadar kullanılabilir. Naruto, serinin ikinci bölümünde bu tekniği geliştirerek Oodama Rasengan ve Fuuton: RasenShuriken (Not: Fuuton: RasenShuriken tekniğini naruto ilk defa Akatsuki üyesi Kakuzu nun üstünde uygulamıstır ancak bu teknik düsmana oldugu kadar kullanan kisiyede zarar vermektedir.Bu yüzden naruto bu teknigi bir daha kullanmamıstır ancak naruto myobokuzan(gezginler dağı)daki egitimi sırasında bu teknigi dahada gelistirmis ve Sennin(Bilge) modundayken ona zarar vermeden kullanmanın bir yolunu bulmustur ) adlı varyasyonlar üretecektir. Ayrıca not edilmelidir ki, Kuçiyose no Jutsu ve Rasengan teknikleri A seviyesi yani Jounin seviyesi teknikler olup, Naruto'dan önce hem Jiraiya hem de 4. Hokage tarafından kullanılmış tekniklerdir.
Bütün bunlara ek olarak, Naruto, içindeki canavar sayesinde hızlı iyileşme gücüne sahiptir ve dayanıklılığı had safhadadır. Ayrıca, tamamen aşırı durumlarda Naruto'nun içindeki canavar Kyuubi yavaşça Naruto'yu kontrol altına almaktadır. İlk safhada Naruto'nun gözleri Kyuubi'nin kırmızı gözlerine dönüşür ve Naruto'nun yanaklarındaki çizgiler kalınlaşır. Buna karşın kontrol hala Naruto'dadır. Daha aşırı durumlarda kırmızı Kyuubi çakrası bir örtü gibi Naruto'yu kaplar ve yarı transparan bir Kyuubi görünümü alır. Ardından, Naruto'nun arka kısmında tamamen çakradan oluşan kuyruklar meydana gelir. Bu formların ilkinde 1 kuyruk ortaya çıkar. İlk olarak Naruto ve Sasuke savaşında görülmüştür. Bu formda kontrol Naruto'dadır. Ardından, durdurulmadığı sürece Naruto'nun arkasındaki kuyruk sayısı artar. Kuyruk sayısı arttıkça Naruto o kadar güçlenir fakat kontrolü ve benliğini yavaş yavaş kaybeder. Jiraiya tarafından gözlemlenilebilen en güçlü form 4 kuyruktur. 4 kuyrukta artık kontrol tamamen Kyuubi'nin elindedir. Çakra örtüsü Naruto'nun derisini yakar fakat aynı zamanda iyileştirir. Bu nedenle Naruto'nun yaşam süresi kısalmaktadır. Jiraiya, bu formu "Kyuubi'nin Pelerini" olarak nitelendirmiştir. Narutonun painle olan savaşında 8 kuyruk belirmiştir. Mangada şuan naruto Kyubinin kontrolünü ele geçirmiştir ve kyubinin çakrasını kullandığında ışınlanma ve daha bilmediğimiz bir çok özel yetenek kazanmıştır.(Ayrıca 9 kıyruklunun çakrasını kullandığında naruto rikudou ya benzer bir görünüm kazanır)



    2 yorum:

    1. İlersini yaziim Naruto 4. Büyük Ninja Savaşı sırasında (Kyuubi'nin çakrasını Kyuubi ile dost olarak kullanır)Uchiha Madara ve Uciha Obito'yu yenmek için Kyuubi'nin çakrasını bilinçli bir biçimde kullanmayı öğrenir. Sonra Uchiha Sasuke ile arkadaşlalıklarını tazeleyen 1.'si Kaguya'yla ikincisi birbirleriyle olan iki dövüş gerçekleştirirler Chidori ve Rasengan çarpışınca ikisinin de kolu kopar ve yarı ayık yarı bayık sohbet ederler. Bir gün sonra Sakura onları iyileştirir ve (bu anime çok şiddet ve kan içeten animeler gibi kısa kesildi) Naruto the Last filmi öncesi 5 sonrası ise 4 bölüm gösterilir devamı ise Boruto:The Next Generations'da ;)

      YanıtlaSil