9 Ekim 2010 Cumartesi

Naruto'nun Konusu

  Serinin odağı olan olaylardan on iki yıl önce, dokuz kuyruklu şeytan tilki Kyuubi Konohagakure'ye (Gizli Yaprak Köyü) saldırmıştı. Kuyruklarından birini salladığında tsunamiye neden olabilecek kadar güçlü bir şeytandı ve dağları dümdüz etmişti. Kaosu arttırdı ve birçok insan katletti ta ki Yaprak Köyü'nün liderlerinden Dördüncü Hokage, yeni doğmuş bir bebeğin içine, kendi hayatını feda ederek, şeytanı mühürleyinceye kadar. Bu çocuğun adı Uzumaki Naruto idi.

Naruto'daki ülkeler
  Dördüncü Hokage, şeytanı mühürleyerek uzaklaştırdığı için kahraman olarak ilan edildi. Hokage, Naruto'nun da aynı şekilde saygı görmesini istedi. Bununla beraber, büyüdüğü köy    Naruto'dan çekindi, onu şeytan tilkinin kendisi olarak kabul etti ve çocukluğu boyunca Naruto'ya kötü davrandı.
Üçüncü Hokage tarafından verilen bir emirle, köylülerin olayı başkalarına hatta kendi çocuklarına bile bahsetmeleri yasaklandı. Bununla beraber, bu önlem, insanların Naruto’ya bir serseriymiş gibi davranmalarına engel olamadı. Çocukları, ailelerinin neden Naruto’ya bu şekilde davrandıklarını tam olarak bilmeseler de, onu hor görmelerinden dolayı anlıyorlardı. Sonuç olarak, Naruto arkadaşsız ve ailesiz bir öksüz olarak büyüdü. İnsanları onunla arkadaş olmaları için zorlayamadı böylece bildiği tek yöntemle dikkat çekmeye ve onay almaya çalıştı: yaramazlık ve muzip şakalar yaparak. Daha sonra bu durum; hocasını yani Iruka Umino’yu hain ninja Mizuki’den kurtarmak için kullandığı Kage Bunshin No Jutsu sayesinde Ninja Akademisi’nden mezun olunca değişti. Bu karşılaşma Naruto’nun iki şeyin içyüzünü kavramasına neden oldu; o şeytan tilkinin mahfazasıydı ve Üçüncü Hokage’den başka onu önemseyen ve kabul eden biri daha vardı. Akademiden mezun oluşu, kendi dünyasını tanımlayacak ve değiştirecek olaylara ve insanlara bir kapı açmış oldu.
 
  Naruto, dram ve komedi arası denge sağlamış ve aksiyonla harmanlanmış bir seridir.Bu seride ana amaçlardan biri başlangıçta bırakılan boşlukların veya gizemlerin bölümler ilerledikçe belli bir seviyede sunulmasıyla sevenlerini kendine bağlamıştır. bununla birlikte uzumaki naruto isimli ana karakterin kişisel özelliği olan inatçılığı ve bu inatçılığı uğruna her şeyi kolaylıkla göze alması gibi net belirgin özellikleri bulunur. Seri, Naruto ve arkadaşlarının birer ninja olarak bireysel büyüme ve gelişmelerini izler ve birbirleriyle olan ilişkileri ve geçmişte birbirlerinin kişiliklerine olan etkileri üzerinde durur. Naruto iki arkadaşı Uchiha Sasuke ve Haruno Sakura ile çok deneyimli bir hoca olan Kakashi Hatake’nin üç kişilik takımında yer alır. Naruto ayrıca Chuunin sınavı boyunca karşılaştığı diğer karakterlere de sırrını açar. Yeni kabiliyetler edinirler, birbirlerini ve diğer köylüleri daha yakından tanırlar ve Naruto’nun da Yaprak Köyü’nün Hokagesi olma hayalini barındıran bir reşit olma seyahatine çıkarlar. Naruto, karakter gelişimi konusuna güçlü bir yer verir. Hemen hemen bütün neticeler kararlardan, karakter ve kişilikten doğar; çok az şey şans eseri gerçekleşir. Başlangıçta vurgu 7. takımın üyeleri Naruto, Sasuke ve Sakura üzerinedir. Bununla beraber, diğer takımlardan ve köylerden Naruto’nun yaşıtı Genin karakterler ve Kakashi, Guy ve Jiraiya gibi diğer karakterler gelişir.
Ayrıca sahneye birkaç büyük hain ve kötü karakter de çıkar, bunların ilki Kirigakure’den, kaçak-nin (Japonca: け忍 - ukenin, kaçak ninja) Zabuza Momochi ve partneri Haku’dur. Daha sonra, Chuunin sınavı bölümlerinde Konoha’nın en çok arananlar listesinde yer alan kaçak-nin, Sannin Orochimaru tanıtılır. Daha sonra da, Akatsuki isimli gizemli bir organizasyon içindeki şeytan tilkiyi alabilmek ve gücünü kullanabilmek için Naruto’yu takip etmeye başlar

5 yorum: